Home

Achtergrond 1 reactie

DBV en grootgrutters raden aparte vermarkting gelten en beren af

Een afzonderlijke vermarkting van gelten en beren als alternatief voor een definitieve oplossing voor biggencastratie wordt door zowel de georganiseerde Duitse landbouw als de slachterijbranche en detailhandel strict ontraden.

Dat advies is door federatie Deutscher Bauernverband (DBV), Verband der Fleischwirtschaft (VDF) en Hauptverband des Deutschen Einzelshandels (HDE) neergelegd in een gemeenschappelijke verklaring.

Volgens de organisaties is met een dergelijke gescheiden afzet het dierenwelzijn niet gediend. "Alleen een gemeenschappelijke aanpak voor de algehele afschaffing van castratie doet recht aan de verantwoordelijkheid voor de bescherming van consument en dier", zo heet het verder in de verklaring. Na het exact een jaar geleden in de Düsseldorfer Erklärung vastgelegde gezamenlijke doel om de bedoelde afschaffing te realiseren via inzet in de fokkerij en onderzoek naar een methode voor geurdetectie zijn de perspectieven, dat het doel binnen afzienbare tijd zal worden bereikt goed.

Gecoördineerd door ketenbeheersorganisatie QS wordt daar 'onder hoge druk' aan gewerkt, melden de eerder genoemde bonden. Zij wijzen er daarbij op dat McDonald’s Duitsland recent al besloot om vanaf 2011 alleen nog varkensvlees van ongecastreerde varkens te verkopen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    jan vanhumbeeck

    uit belgisch smaakonderzoek blijkt dat 50% van de deelnemers aan de blinde test geen smaakverschil kon proeven en dat van diegenen die wel verschil proefden de helft berenvlees lekkerder vond.

Of registreer je om te kunnen reageren.