Home

Achtergrond

Crocus en siergras in goede staat

Dat de najaarsboeiende Crocus bij uitstek geschikt is om in de najaarstuin de strijd aan te gaan met de herfstkleuren, wordt bewezen door Cees Breed die twee soorten van deze Crocus naar de bloemenkeuring bracht.

Het betreft de Crocus hadriaticus ‘Crystal’ en de kleinere Crocus cartwrightianus pale clone (foto). Deze geurende Crocus is oorspronkelijk afkomstig uit Griekenland, maar ontwikkelt zich ook onder Hollandse weersomstandigheden goed. Een voorwaarde daarbij is wel dat ze zijn geplant in een goed doorlatende grond.

In de keuringszaal spreken de siergrassen die vorige week werden ingezonden nog een flink woordje mee. Aangenomen mag worden dat ook in de komende weken nog een aantal van die grassen te bewonderen zal zijn en sommige soorten zelfs steeds mooier worden. Zoals de aren van de Pennisetum soorten van Kees van den Aardwegh en Ton Meiland, de fraaie pluimen van de Miscanthus soorten en de lage, gedrongen Carex soorten van Van Noort Vaste Planten. Het is zeer terecht dat meer en meer van de vele siergewassoorten die er zijn door de consument zijn en worden ontdekt en in menige tuin goede sier maken.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.