Home

Achtergrond 193 x bekeken 5 reacties

'Crisis rondom biodiversiteit groter dan economische crisis'

De crisis rondom biodiversiteit en de voedselcrisis zijn groter dan de huidige economische crisis.

Dat zegt Rob van Brouwershaven, directeur Natuur, Landschap en Platteland van het ministerie van LNV. "Er is een enorme behoefte aan een groene leefomgeving. Daarom moeten we er alles aan doen om die te realiseren", aldus Van Brouwershaven vandaag op de conferentie 'Natuurlijk lukt het! Met meer boeren als natuurbeheerder'.

Daarom hebben LTO en het ministerie van LNV tien verhalen van voorbeeldboeren opgetekend die naast hun boerenbedrijf veel aan natuurbeheer doen. Die bundeling van verhalen wordt vanmiddag aangeboden aan landbouwminister Gerda Verburg.

Kelly Lubbers

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boesje

  De behoefte aan natuur wordt gecreeerd door dit soort berichten en meningen der individu.

 • no-profile-image

  veehouder

  tante pollewop verburg kan beter zorgen dat er weer meer geld verdient word in de landbouw ipv regeltjes te verzinnen dat er nog meer boeren stoppen ander heeft ze straks niemand meer omdat natuur te beheren

 • no-profile-image

  gert

  @hans van Riel ,je zult Jacobs Kruiskruid bedoelen ,het staat hier in overvloed op de terreinen van SBB en Natuurmonumenten

 • no-profile-image

  Han van Riel

  Bij het lezen van de kop, dacht ik "Eindelijk iemand die zich zorgen maakt over de moderne veredelings techniken". We weten allemaal dat de genetische basis van onze levende productie middelen erg klein is geworden met de manipulatie techniek en bij behorende patentering van de nieuwe rassen.
  Maar nee de goede ambtenaar maakte zich zorgen over de beplanting, begroeiing etc van het buiten gebied. Heeft met voedsel crisis waar zijn baas over preekt niets van doen. Voor mij een hele opluchting. Als wij in Nedeland de biodiversiteit (Veel kruiden onkruiden) maar in het oog houden is er geen vuiltje aan de lucht. St. Janskruid kan roet in het eten gooien bij de paardeliefhebbers, maar goed dat is bijzaak.

 • no-profile-image

  Leen

  Het zoveelste figuur die voor eigen parochie preekt. 't Wordt een beetje doorzichtig dat elke instantie louter in zelfbehoud geïnteresseerd is. En de pers/media slikt het als zoete koek. Die lijken wel per artikel afgerekend te worden ongeacht de inhoud.

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.