Home

Achtergrond 1 reactie

Criminele vreemdeling sneller het land uit

Minister Ernst Hirsch Ballin en staatssecretaris Nebahat Albayrak van Justitie willen de wet aanscherpen zodat vreemdelingen sneller het land kunnen worden uitgezet als ze voor criminele feiten veroordeeld zijn.

De aanscherping van de vreemdelingenwet wordt vrijdag in het kabinet besproken, zo bevestigen bronnen in Den Haag berichtgeving van De Telegraaf.

Volgens de krant raakt iemand die korter dan een jaar in Nederland is zijn verblijfsvergunning kwijt als hij een celstraf van minimaal een maand krijgt. Het risico op uitzetting speelt tot maximaal twintig jaar verblijf, dan is een straf van acht jaar of meer genoeg voor uitzetting. Plegers van zedenmisdrijven, levensdelicten, mishandeling en drugs- en wapendelicten zouden twee keer zo snel het land uitvliegen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    De meesten hebben in no-time de nederlandse nationaliteit. Heeft justitie weer het nakijken. Wat een amateurisme in de politiek.

Of registreer je om te kunnen reageren.