Home

Achtergrond

Cremeren geeft nabestaanden energie

De hitte die vrijkomt tijdens een crematie, wordt in een Taiwanees crematorium omgezet in stroom.

Daarop kunnen de koffiemachine en airconditioning in de ontvangstruimte voor de nabestaanden draaien. Dat berichten Taiwanese media.

Het milieuvriendelijke energieproject van het bedrijf in de hoofdstad Taipei stuit vooral op tegenstanders. ,,Het is akelig dat de treurenden koel gehouden worden door een airconditioning die aangedreven wordt door het verbranden van de lijken van hun verwanten'', zei een lokale overheidsfunctionaris.

Het crematorium weigert echter het project te stoppen. Het heeft er 7,7 miljoen Taiwanese dollar (163.000 euro) in geïnvesteerd. ,,We besparen maandelijks 15.000 Taiwanese dollar (315 euro)'', aldus de directeur van het crematorium. Hij overweegt om de stroom te gebruiken voor andere doeleinden, zoals het licht in het gebouw. In het crematorium worden dagelijks ongeveer vijftig lijken verbrand.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.