Home

Achtergrond

Crédit Agricole betaalt Franse Staat terug

De Franse bank Crédit Agricole betaalt eind deze maand het bedrag van 3 miljard euro terug dat de Franse overheid vorig jaar ter beschikking stelde om de financiële crisis te doorstaan.

Dat maakt de bank bekend. Crédit Agricole is de laatste van de Franse banken die staatssteun kregen die aangeeft wanneer de noodkredieten worden terugbetaald. Vorige week kondigde Société Générale aan aandelen te plaatsen om het krediet van 4,8 miljard euro af te betalen.

Een week eerder zei BNP Paribas geld op te willen halen bij investeerders om de overheidssteun van 4,3 miljard euro terug te betalen. In totaal pompte de Franse overheid vorig jaar bijna 20 miljard euro in de bankensector.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.