Home

Achtergrond

Cramer pint zich niet vast op percentages

Minister Jacqueline Cramer (Milieu) wil zich tijdens de klimaattop in de Deense hoofdstad Kopenhagen in december niet al te veel vastpinnen op percentages.

,,Het is veel belangrijker dat alle partijen toezeggen dat ze de wereldwijde stijging van de temperatuur tot 2 graden Celsius willen beperken'', aldus Cramer maandag.
Meer dan 190 landen zullen in Kopenhagen om tafel gaan zitten om tot een verdrag te komen dat in 2012 de opvolger van het huidige Kyoto-protocol moet worden. Een van de grootste struikelblokken is het pakket afspraken over het terugdringen van de uitstoot van broeikasgassen.
,,De discussie over percentages werkt verlammend. We moeten het akkoord niet af laten hangen van een paar procentjes'', aldus Cramer. Met die houding is het mogelijk onder meer de Verenigde Staten binnenboord te houden. President Barack Obama krijgt van zijn Senaat maar weinig speelruimte om mee te onderhandelen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.