Home

Achtergrond 159 x bekeken

Coalitie boekt vooruitgang in AOW-overleg

Het kabinet en coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie in de Tweede Kamer werken deze week noest aan een akkoord over verhoging van de AOW-leeftijd van 65 naar 67 jaar.

Premier Jan Peter Balkenende wil vrijdag de knoop doorhakken over de vraag in welk tempo de pensioenleeftijd omhoog moet en hoe mensen met zware beroepen moeten worden ontzien.

Volgens ingewijden verloopt het overleg goed, maar is er nog geen overeenstemmming. "Het gaat de goede kant op, zeker als je de situatie vergelijkt met twee weken geleden'', aldus een betrokkene. De meest betrokken bewindspersonen en de fractievoorzitters van regeringspartijen steken dinsdagavond weer de koppen bij elkaar.

Zo wordt nog bekeken of mensen die kunnen aantonen dat ze veertig jaar hebben gewerkt, de keuzevrijheid houden om toch op hun 65e verjaardag te stoppen met werken. Dat zou kunnen betekenen dat ze genoegen moeten nemen met een lagere AOW-uitkering en een behoorlijk aanvullend pensioen moeten hebben om dat op te vangen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.