Home

Achtergrond 165 x bekeken

ChristenUnie wil wel praten over Uruzgan

Als het CDA nog wil praten over de motie die elke nieuwe militaire inzet in Uruzgan na 2010 uitsluit, dan is de ChristenUnie daar toe bereid.

Dat zei Tweede Kamerlid Joël Voordewind van de ChristenUnie gisteren tegen het ANP. Maar echte serieuze pogingen om de breuk in de coalitie op dit punt te lijmen, waren er niet gedaan.

Voordewind diende de avond daarvoor samen met de PvdA een motie in die een diepe kloof in de regeringscoalitie openbaarde. "Het liefst kom ik er met z'n drieën weer uit'', zei Voordewind.

CDA-Kamerlid Maarten Haverkamp zei altijd te willen praten, maar hij had nog geen uitnodiging gehad. Zijn PvdA-collega Martijn van Dam verwacht ook niet dat de tekst van de motie zo kan worden aangepast dat de partijen er uit komen. "Maar praten kan altijd.''

De motie gaat recht in tegen de wens van minister Maxime Verhagen van Buitenlandse Zaken (CDA). De huidige missie in de Afghaanse
provincie loopt in 2010 af en het kabinet heeft in 2007 beloofd dat Nederland daarna geen militaire bijdrage meer zou geven aan de internationale troepenmacht ISAF in Uruzgan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.