Home

Achtergrond

Chirac moet terechtstaan wegen corruptie

De Franse oud-president Jacques Chirac moet terechtstaan wegens corruptie.

Dat heeft een Franse rechter bepaald, aldus het kantoor van Chirac vandaag.

Chirac wordt ervan verdacht dat hij contracten voor niet-bestaande banen heeft gegeven aan politieke vrienden. Chirac zou dat hebben gedaan toen hij burgemeester was van Parijs. Hij vervulde dat ambt van 1977 tot 1995.

Chirac was van 1995 tot 2007 president van Frankrijk. In die periode was hij gevrijwaard voor vervolging. Hij is het eerste gewezen Franse staatshoofd dat moet terechtstaan.

Volgens het kantoor van Chirac zijn de 76-jarige oud-president en negen anderen aangeklaagd voor het verstrekken van 21 contracten voor niet-bestaande banen. Volgens zijn medewerkers is Chirac vastbesloten om voor de rechter aan te tonen dat hij niet voor contracten voor valse banen heeft gezorgd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.