Home

Achtergrond

China ziet export verder dalen

De vraag naar producten uit China is door de wereldwijde recessie fors gedaald.

In de eerste negen maanden van dit jaar voerde de op twee na grootste economie ter wereld daardoor ruim 21 procent minder goederen uit dan vorig jaar. Het tempo van de daling nam in september echter wel af, bleek woensdag uit nieuwe cijfers van de Chinese douane.
In september lag de export van China ruim 15 procent lager dan een jaar eerder, in augustus bedroeg de daling nog ruim 23 procent.

Analisten interpreteerden de kleinere daling in september als een positief teken voor de ontwikkeling van de Chinese economie.
In de eerste negen maanden leverde de export van goederen China 135,5 miljard dollar meer op dan werd uitgegeven aan import. Daarmee lag het handelsoverschot 26 procent lager dan in de eerste negen maanden van 2008.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.