Home

Achtergrond

Chemieconcern DuPont ziet winst stijgen

Het Amerikaanse chemieconcern DuPont heeft in het derde kwartaal de nettowinst vergeleken met een jaar eerder met 11 procent zien stijgen tot 409 miljoen dollar.

De hogere winst is te danken aan kostenbesparingen en lagere grondstoffenprijzen, zo maakte DuPont vandaag bekend.

De winst per aandeel viel hoger uit dan door persbureau Reuters geraadpleegde analisten hadden verwacht. DuPont heeft het afgelopen jaar duizenden banen geschrapt en fabrieken stilgelegd om kosten te drukken. De omzet ging met 18 procent omlaag tot circa 6 miljard dollar. Dat kwam door lagere verkoopvolumes en prijsverlagingen.

DuPont liet tevens weten verbetering te zien op een aantal van zijn markten, vooral in opkomende economieën. Vorige week maakte het Duitse chemieconcern BASF ook al bekend vooral in Azië tekenen van voorzichtig herstel te zien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.