Home

Achtergrond

Chauffeur bus Spanje aangehouden

De bestuurder van de Nederlandse bus die maandag in Spanje verongelukte, is aangehouden.

Hem wordt onvoorzichtigheid met de dood als gevolg verweten. Dat heeft consul-generaal Jan Jaap van de Velde vandaag gemeld.

De politie onderzoekt of de bestuurder mogelijk in slaap is gevallen. Hij had zelf verteld dat hij was geschrokken door 'iets' dat de weg over stak. Tests op alcohol en drugs gaven negatieve uitslagen.

De politie heeft de chauffeur overgebracht naar Figueres, de stad waar ook een aantal gewonde slachtoffers verblijven. De man wordt dinsdag nog voorgeleid aan de rechter. Deze zal bepalen wat er met de chauffeur gaat gebeuren.

Het Nederlandse consulaat staat hem bij met raad en advies.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.