Home

Achtergrond

CSM overtreft verwachtingen

CSM, de producent van melkzuur en leverancier van bakkerij-ingrediënten, heeft over de eerste negen maanden van dit jaar een bedrijfsresultaat (ebita) behaald van 108,3 miljoen euro vergeleken met 95,6 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder.

Dat heeft het concern vanochtend bekendgemaakt. Het resultaat was boven de verwachtingen van analisten. Zij rekenden gemiddeld op een bedrijfsresultaat van 95 miljoen euro. De omzet klom over de eerste drie kwartalen tot 1,92 miljard euro ten opzichte van 1,89 miljard in de periode vorig jaar. Het bedrijfsresultaat (ebita) in het derde kwartaal bedroeg 47,6 miljoen euro vergeleken met 24,4 miljoen vorig jaar.

”We hebben ons succesvol aangepast aan de huidige economische omstandigheden”, aldus topman Gerard Hoetmer in een toelichting. Die omstandigheden lijken te verbeteren. Het aantal verkochte producten is volgens hem in de afgelopen maanden niet verder gedaald.
Bovendien schommelden de prijzen voor de grondstoffen die CSM gebruikt minder sterk dan in eerdere kwartalen. ”Daardoor konden we onze marges herstellen”, aldus Hoetmer. Volgens hem moet CSM echter wel blijven letten op de aankoop ervan. De eerste tekenen van prijsstijgingen zijn weer zichtbaar.

CSM doet geen concrete uitspraken over zijn verwachtingen voor de verkoop van het aantal producten in het vierde kwartaal. Het bedrijf verwacht dat het bedrijfsresultaat hoger zal liggen dan een jaar eerder. CSM rekent voor heel 2009 op een verbetering van het bedrijfsresultaat met 10 tot 15 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.