Home

Achtergrond

CNV hekelt CDA-oproep om lonen te bevriezen

Het CDA had geen slechter moment kunnen kiezen voor een oproep aan de vakbonden om de loonstijging op nul te zetten.

Dat zei voorzitter Bert van Boggelen van het CNV woensdag. Fractievoorzitter Pieter van Geel van het CDA in de Tweede Kamer had vakbonden dinsdag gevraagd de nullijn te accepteren in overheidssectoren.

Van Boggelen stelde ,,dat alles op zijn gat ligt'' in onderhandelingen tussen werkgevers en de vakbeweging sinds het mislukte overleg in de Sociaal-Economische Raad (SER) over de AOW. Ook wees hij op afspraken over de aanpak van de economische crisis die het kabinet dit voorjaar heeft gemaakt met de sociale partners. Daarbij hebben de vakbonden volgens hem loonmatiging toegezegd, maar geen bevriezing van de lonen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.