Home

Achtergrond

CNB boekt winst dankzij verkoop onroerend goed

De Coöperatieve Nederlandse Bloembollencentrale (CNB) heeft in boekjaar 2008/2009 een winst na belastingen geboekt van 1,886 miljoen euro.

In boekjaar 2007/2008 bedroeg de nettowinst van het bollenbemiddelingsbureau 1,762 miljoen euro. De winst wordt toegevoegd aan de reserves. Het eigen vermogen groeit naar 28,1 miljoen euro.

Het bedrijfsresultaat vóór belastingen komt op bijna 2,6 miljoen euro. CNB heeft vorig boekjaar voor ruim 4,8 miljoen euro onroerend goed verkocht. Zonder deze boekwinst had de bloembollencentrale een verlies geboekt van bijna 2,2 miljoen euro. "We mogen ons zorgen maken over de omzetontwikkeling bij de bemiddeling en het Koel- en Preparatiebedrijf en over de debiteurenrisico’s", schrijft de directie in het jaarverslag. CNB heeft vorig boekjaar 3,15 miljoen euro gereserveerd voor klanten die hun rekeningen niet betalen. In boekjaar 2007/2008 was hier 709.000 euro voor nodig. De handelsomzet van CNB daalde 7 procent naar 282 miljoen euro. Daardoor ontving CNB bijna 1,5 miljoen euro minder provisie.

Of registreer je om te kunnen reageren.