Home

Achtergrond 4 reacties

CDA wil parlementair onderzoek over voedselprijs

De Tweede Kamer moet het initiatief nemen tot een parlementair onderzoek of brede hoorzitting over de voedselprijzen en de margeverdeling in de keten.

Dat bepleitte CDA-Kamerlid Joop Atsma gisteren bij een debat met minister Gerda Verburg. Aanleiding voor de oproep van Atsma vormen de lage prijzen van dit moment in met name de zuivel. “Veel ondernemers staan met de rug tegen de muur.” Het is Atsma een doorn in het oog dat boeren verlies draaien, terwijl aan de andere kant van de keten, bij de supermarkten, nog goed wordt verdiend aan voedsel.

De CDA’er pleitte eerder al eens vergeefs voor een verbod op de verkoop onder kostprijs en een verbod op het stunten met voedsel. Deze ideeën heeft Atsma nog niet uit zijn hoofd gezet.

Of een parlementair onderzoek op voldoende steun kan rekenen, is niet duidelijk. Alleen de SP sprak gisteren openlijk haar steun uit. De ChristenUnie zei wel wat te voelen voor een hoorzitting.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  rechtvaardig rendement

  onderzoek naar de onafhamelijkheid van de NMA er gaan steeds meer geruchten dat de nma omgekocht is met smeer geld door de groote supermarkten iederen vorm van krachten bundeling om een eerlijkere opbrengst prijs voor landbouw produkten wordt door regels en wetten te niet gedaan

 • no-profile-image

  dirk

  Grote draaikonten bij cda net als bij lto Ze weten totaal niet wat ze willen

 • no-profile-image

  M Molenaar

  Aan allen. Als groep biologische bedrijven hebben we vorig jaar een principe akkoord gesloten over, o.a., “Sustainable pricing”. Dit hebben we de “Code of Good Organic Practice” genoemd.
  Hiermee willen wij aangeven dat wij “best practice” nastreven, door niet alleen duurzaam verbouwd en geproduceerd voedsel aan te bieden maar er ook voor te zorgen dat de primaire sector, waar wij allemaal van afhankelijk zijn, fatsoenlijk beloond wordt voor zijn inspanningen.
  Voor meer informatie: maarten@organic.nl

 • no-profile-image

  gert

  De EU en de NMA zijn allebeide consumentenclubs

Of registreer je om te kunnen reageren.