Home

Achtergrond 213 x bekeken

CDA wil opheldering over Iraanse transporten

Het CDA wil opheldering over Iraanse zee- en luchttransporten die Nederland aandoen.

De partij wil weten of deze transporten wel voldoende worden gecontroleerd op het vervoer van wapens, chemische stoffen of materialen voor nucleaire doeleinden. Het gaat om de schepen van het staatsbedrijf Islamic Republic of Iran Shipping Lines (IRISL) en de vliegtuigen van Iran Air Cargo.

Een woordvoerder van de CDA-fractie in de Tweede Kamer bevestigde vrijdag een bericht met deze strekking in de Telegraaf.

De Britten en Amerikanen zeggen dat de IRISL een dekmantel is voor deze illegale activiteiten. Iran mag van de internationale gemeenschap geen strategische goederen importeren. Het land wordt ervan verdacht kernwapens te ontwikkelen, die een bedreiging zouden vormen voor de regio.

De schepen van IRISL doen de Rotterdamse haven aan en de vluchten van Iran Air Cargo worden rechtstreeks uitgevoerd tussen Schiphol en Teheran.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.