Home

Achtergrond 10 reacties

CDA tegen nog meer ontpolderen

De CDA-fractie in de Tweede Kamer verzet zich tegen ontpoldering van nog meer landbouwgrond dan de Zeeuwse Hedwigepolder.

Dat heeft fractievoorzitter Pieter van Geel verklaard op het congres van zijn partij vandaag in Utrecht. "We moeten verdere ontpoldering zoveel mogelijk voorkomen", zei hij.

Welke ontpolderingsplannen er nog meer zijn wordt de komende maanden geïnventariseerd. Het kabinetsbesluit de Hedwigepolder onder water te zetten was onvermijdelijk. "We hebben alles gedaan om alternatieven te vinden, maar zeer tot onze spijt waren die uitgeput."

Het congres besprak een resolutie die vraagt om het ongedaan maken van het ontpolderingsbesluit. Het dagelijks bestuur van het CDA ontraadde de aanneming. De indieners hadden de onveiligheid van ontpoldering als argument in de resolutie opgenomen. Volgens het DB is de veiligheid niet in het geding.

De indieners hebben de resolutie niet in stemming gebracht en willen nu eerst overtuigend aantonen dat de ontpoldering de veiligheid wel in gevaar brengt.

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  brabant

  allemaal verkiezingretoriek, en ze trappen eral weer in.

 • no-profile-image

  boer MIERAS

  van mijn grond mogen ze voor goed geld water maken. dus ontpolderen dan moet ik niet meer werken ,dat is toch een goede zaak

 • no-profile-image

  Leen

  Ontpolder Mieras maar, maar dan met hem erin.

 • no-profile-image

  gert

  eMet de hartelijke instemming en aanmoediging van zowel de cda fracties in de gemmenteraad en de provinciale staten wil men hier de wieringermeer onder water zetten voor de aanleg van een randmeer. Waren deze gasten ook op dat congres ?

 • no-profile-image

  gert

  De verontruste CDA,ers mochten even stoom afblazen op het congres,verder glas en plas

 • no-profile-image

  gert

  Balkenende heeft de Hedwigpolder opgeofferd voor de steun van Belgie ,voor zijn presidentschap van Europa,zo werkt dat,regeren is vooruitzien

 • no-profile-image

  zeeuw

  komt er dan nog iemand op zo n congres ?

 • no-profile-image

  jan

  Ze waren ook tegen de ontpoldering van de Hedwig polder,en toch gebeurt het,draaikonten !

 • no-profile-image

  Geelengroenvanergenis

  Er mag zelfs geen hand aan de Hedwige gelegd worden... dat had je kunnen voorkomen meneer Van Geel! Je weet echt niet op welke partij je moet stemmen zodra Balkenende naar Brussel vertrokken is....

 • no-profile-image

  boer in ontario

  Ga even kijken in overijsel daar staan 2 polders op de nominatie om ontpolderd te worden {de beulaker polder gaat in 2009 2010 onder water en de giethoornse polder staat op de nominatie als volgende geplend}waar blijf je cda?

Laad alle reacties (6)

Of registreer je om te kunnen reageren.