Home

Achtergrond 2 reacties

CDA tegen EU-steun Tanzania

Het CDA begrijpt niet waarom de Europese Commissie heeft besloten Tanzania 305 miljoen euro toe te zeggen, terwijl Nederland de steun aan het land juist heeft stopgezet wegens het slecht functioneren van de Tanzaniaanse overheid.

De EU zou het Nederlands voorbeeld moeten volgen, aldus CDA-Europarlementariër Lambert van Nistelrooij vandaag in schriftelijke vragen aan de Europese Commissie.

Nederland staakte de begrotingssteun aan Tanzania vanwege de grote tegenwerking die buitenlandse bedrijven daar ondervinden, vooral door toedoen van het Tanzaniaanse ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Van Nistelrooij vindt het een vreemde gang van zaken dat de EU toch een recordbedrag aan het land overmaakt. EU en lidstaten moeten gezamenlijk optrekken om de druk op Tanzania op te voeren, stelt hij.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    gert

    De Afrikaanse landen hebben altijd wel geld genoeg om wapens te kopen,dat is nooit een probleem,maat het westen mag wel zorgen voor voedsel voor de bevolking

  • no-profile-image

    Leen

    Functioneert de Nederlandse overheid wel goed dan? De pot verwijt de ketel!

Of registreer je om te kunnen reageren.