Home

Achtergrond

CDA: snijden in overheidsbureaucratie

Bij de zoektocht naar miljardenbezuinigingen mag de overheid zelf niet buiten schot blijven.

Dat stelde CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel gisteravond in het tv-programma Pauw&Witteman. Als mogelijke opties noemde hij het verminderen van het aantal departementen, minder Kamerleden en minder bestuurslagen, zoals deelraden.

Het kabinet heeft twintig werkgroepen gevraagd uit te zoeken hoe er 35 miljard euro bezuinigd kan worden. In april worden hun resultaten verwacht. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie gaven bij de start van de zoektocht al aan dat er geen taboes zijn.

Van Geel benadrukte gisteren dat als de burger om forse bijdragen wordt gevraagd, het niet zo kan zijn dat de bureaucratie ongemoeid blijft.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.