Home

Achtergrond 153 x bekeken

CDA gaat voluit campagne voeren in Venlo

Het CDA gaat voluit campagne voeren voor de vervroegde gemeenteraadsverkiezingen die op 18 november in zes plaatsen worden gehouden.

De grootste coalitiepartij zet de komende weken tal van landelijke kopstukken in, met voorop premier Jan Peter Balkenende. Ook de ministers Gerda Verburg, Maria van der Hoeven, Camiel Eurlings en Maxime Verhagen zullen aan de bak moeten.

Partijvoorzitter Peter van Heeswijk maakt dit vandaag bekend op een partijcongres in Utrecht dat in het teken staat van de lokale verkiezingen en de economische crisis. Alle ogen zullen echter gericht zijn op premier Balkenende, die steeds hogere ogen gooit om de eerste EU-president te worden.

In Venlo, Horst, Peel aan de Maas, Venray, Zuidplas en Oldambt gaan de kiezers vier maanden eerder dan de rest van Nederland stemmen voor een nieuwe gemeenteraad. Volgens Van Heeswijk staat het CDA voor een krachttoer, omdat de partij het beter wil doen dan vier jaar geleden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.