Home

Achtergrond

Bus botst op vrachtauto in tunnel Den Bosch

Een lijnbus van Arriva is maandagochtend kort voor elf uur in de verkeerstunnel voor het Centraal Station van Den Bosch op een Sloveense vrachtauto gebotst.

De 39-jarige buschauffeur uit Oss en een passagier raakten door het ongeval gewond, meldde een politiewoordvoerder.

De Sloveense vrachtwagenchauffeur remde plotseling voor de tunnel, mogelijk omdat hij vreesde dat zijn voertuig er te hoog voor was. De buschauffeur kon een aanrijding niet meer voorkomen en botste met de rechtervoorkant op de vrachtauto. De chauffeur werd buiten bewustzijn naar een ziekenhuis vervoerd. In het ziekenhuis klaagde hij over pijn in de nek, maar zijn verwondingen lijken mee te vallen. Een 87-jarige vrouw uit Vlijmen die in de bus zat, liep een hoofdwond op.

Hoeveel personen de lijnbus vervoerde, kon de politie niet zeggen. De drukke verkeerstunnel in de binnenstad in Den Bosch is bijna twee uur gesloten geweest. Autoverkeer werd over de parallelwegen en geleid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.