Home

Achtergrond 1 reactie

Brussel wil zeetoezicht bundelen

Nederland, Engeland, Zweden en andere kustlanden in de EU moeten hun toezicht van de zeeën bundelen, stelde voorzitter José Manuel Barroso van de Europese Commissie donderdag.

Nu heeft elk land eigen systemen om de scheepvaart, visserij, illegale immigranten en andere zaken op zee te volgen. ,,Als deze gegevens zouden worden gedeeld, zou het toezicht veel efficiënter en goedkoper zijn'', aldus de Europese Commissie in een rapport.

Brussel presenteerde donderdag principes voor zo'n gemeenschappelijk systeem voor zeetoezicht. Om te beginnen wil Barroso twee testprojecten opzetten: een voor de Middellandse Zee en een voor de Noordzee.

Eerder deze maand opperde huidig EU-voorzitter Zweden al om vooral bestaande systemen van douane, marine en dergelijke te koppelen. Dit is goedkoper dan een geheel nieuw systeem.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    De EU begint telkens meer op de voormalige DDR te lijken. Ze presenteren plannen om er niet in te kunnen, straks zal het onmogelijk blijken om eruit te kunnen. De EU heeft ervoor gezorgd dat "Oost-Europa" hier terecht is gekomen.

Of registreer je om te kunnen reageren.