Home

Achtergrond

Brussel waarschuwt voor kabeljauw

Het gaat weer slecht met de kabeljauw, na enkele jaren van verbetering.

Er zijn weinig oudere exemplaren voor de voortplanting. Vissers moeten komend jaar circa een kwart minder van deze populaire vissen vangen in veel zeegebieden. De Europese Commissie heeft dat vrijdag voorgesteld aan de ministers van Visserij van de EU-landen. Die beslissen half december.

Beter gaat het met de tong. Vissers zouden 1 procent meer kunnen vangen in de Noordzee. Voor de vangst van schol en haring in veel zeegebieden doet de Europese Commissie nog geen voorstel; daarvoor onderhandelt de Europese Commissie nog met Noorwegen.


Het visbestand in Europese wateren is sinds 2005 verbeterd, ook al gaat het langzaam. Het aantal soorten dat is overbevist neemt iets af, stelde EU-commissaris Joe Borg (Visserij).

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.