Home

Achtergrond

Britse tarwe-oogst valt veel lager uit

De Britse tarwe-oogst komt uit op zo’n 13,9 miljoen ton, dan is 3,4 miljoen ton minder dan vorig jaar en 1 miljoen ton onder het vijfjaarlijks gemiddelde.

Dat blijkt uit het oogstoverzicht van de National Farmers Union. Volgens voorzitter Ian Blackhouse van de sectie maaibare gewassen is de tegenvallende tarwe-oogst te wijten aan een combinatie van slechte zaaiomstandigheden in het najaar, minder gunstig weer in het groeiseizoen en een kleiner areaal.

Wintergerst blijft vanwege een kleinere hectare-opbrengst steken op 2,5 miljoen ton, ruim 300.000 ton minder dan vorig jaar. Een groter areaal zomergerst bracht 3,8 miljoen ton op, 440.000 ton meer dan vorig seizoen. Koolzaad komt op zo’n 2 miljoen ton, waarbij een kleiner areaal is gecompenseerd door een hogere opbrengst.

Of registreer je om te kunnen reageren.