Home

Achtergrond 174 x bekeken

Britse melkprijs terug op niveau van april

De gemiddelde Britse melkprijs lag in augustus op 23,26 pence (28,6 cent) per liter.

Dat is 0,27 pence per liter meer dan in de voorafgaande maand. De melkprijs in Groot-Brittannië is daarmee weer terug op het niveau van april dit jaar. Een jaar geleden lag de melkprijs in augustus op 26,29 pence per liter.

Dat blijkt uit gegevens van het plattelandsministerie Defra. Het ministerie tekent daarbij aan dat een vergelijking met de drie voorgaande maanden moeilijk te maken is. Dat komt door het faillissement van de grote coöperatie Dairy Farmers of Britain waardoor veel melkveehouders in mei geen melkgeld en in juni en juli een lager dan gemiddelde hebben gevangen. Die ontwikkeling heeft geleid tot een neerwaartse druk op de nationale melkprijs.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.