Home

Achtergrond

Britse huizenprijzen terug naar niveau 2008

De huizenprijzen in Groot-Brittannië zijn in september voor de vijfde maand op rij gestegen. Daarmee liggen de prijzen weer op het niveau van september vorig jaar.

Dat maakte de grootste Britse hypotheekverstrekker Nationwide vrijdag bekend. De gemiddelde prijs van een huis steeg in september met 0,9 procent tot 161.816 pond (176.800 euro) ten opzichte van augustus. De stijging van de huizenprijzen in de afgelopen maanden valt samen met een aantal andere meevallende cijfers over de Britse economie.

Toch verwacht Nationwide dat de woningprijzen de komende tijd niet in hetzelfde tempo zullen stijgen als de afgelopen maanden. De bank wijst op de oplopende werkloosheid, beperkte kredietmogelijkheden en het einde van de overdrachtvrije periode. Britten betalen momenteel geen overdrachtsbelasting over huizen van minder dan 175.000 pond. Deze vrijstelling verloopt aan het einde van dit jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.