Home

Achtergrond 1 reactie

Britse dienst verspilt miljoenen

Het Rural Payment Agency (RPA), de Engelse overheidsdienst die de toeslagrechten en andere landbouwsubsidies uitbetaalt, heeft de afgelopen jaren zo’n 700 miljoen euro verspilt aan boetes en administratieve chaos.

Door een enorme vertraging bij de uitbetalingen kreeg RPA een boete van zo’n 300 miljoen van de Europese Commissie. Maar uit een rapport van de Nationale Rekenkamer in Londen blijkt dat het bureau de afgelopen jaren ook 330 miljoen heeft uitgegeven aan noodhulp om de problemen op te lossen en vooral de duizenden klachten te behandelen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Grensboerke

    Alsof dit in Nederland anders is.
    Fout op fout en niet meteen toegeven maar logge juridische procedures starten.
    In Oost-Europa noemden we dit verborgen werkeloosheid, anno 2009 hebben we die ook nog in Assen.

Of registreer je om te kunnen reageren.