Home

Achtergrond 2 reacties

Brede weerverzekering met 65 procent subsidie

De Europese Unie en het ministerie van landbouw dragen samen de komende twee jaar maximaal 65 procent bij van de premie voor een brede weerverzekering.

Dat meldt belangenorganisatie LTO Nederland. Het ministerie wil nog geen details prijsgeven. De verzekering dekt schade door droogte, hagel, storm, vorst, extreme wateroverlast, blikseminslag en erosie en geldt voor alle open teelten behalve grasland. Er is geen naheffing en de schade wordt niet per bedrijf maar per perceel gemeten.

"De verzekering kent in principe een schadedrempel van 30 procent", aldus projectleider Jan Wijnen van LTO Nederland, vooruitlopend op de officiële publicatie van voorwaarden in de Staatscourant volgende week.

"Alleen voor hagelschade geldt dat al bij 10 procent minder fysieke opbrengst of erger wordt uitgekeerd. De premies zijn laag en worden later bekendgemaakt door de drie maatschappijen die de verzekering zegge aan te willen bieden: Interpolis, Agriver en de OvA."

De Europese Unie legt via een ondersteuningsfonds jaarlijks 9 miljoen euro in, en het Nederlandse ministerie van landbouw 4 miljoen. Eerder ging minister Gerda Verburg nog uit van een totale bijdrage van slechts 4 tot 8 miljoen euro.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Pieter

  en wie gaat dat beheren, natuurlijk de criminele organisatie genaamd P.T.
  die kunnen dan eerst hun eigen zakken vullen, want als je € 250.000.000 in kas hebt, getolen van de telers, heb je natuurlijk nooit genoeg. Dan gaan ze de rest lekker uitdelen aan de vrienden van de veilingen c.q. telersverenigingen, en de rest ruim 50% kan er naar fluiten. Gelijke monniken gelijke kappen......toch?

 • no-profile-image

  Dirk

  Een aalmoes, een aalmoes voor wie? De boer, de tuinder of de verzekeraar? We gooien zo wel goed geld naar kwaad geld. Het zal de bonuscultuur wel ondersteunen. U én ik gaan dat betalen met een leuke aanslag waardoor ons netto inkomen fors op zijn lazer krijgt. Van paniekvoetbal hebben ze bij de bank en verzekeraar meer verstand. Zij winnen altijd, omdat hun macht onvoldoende ingeperkt wordt.

Of registreer je om te kunnen reageren.