Home

Achtergrond

Brazilië en China succesvol in strijd tegen honger

Brazilië en China hebben de afgelopen jaren het meest gedaan tegen honger, waardoor miljoenen mensen niet langer ondervoed zijn.

Deze twee landen in ontwikkeling voeren de lijst aan die anti-armoedeorganisatie ActionAid heeft opgesteld voor Wereldvoedseldag vrijdag.

Volgens het rapport heeft het beleid van de Braziliaanse president Lula da Silva ervoor gezorgd dat de kindersterfte is teruggedrongen met 45 procent. Ondervoeding onder kinderen is met 73 procent gezakt. In China zijn tussen 1990 en 2001 58 miljoen mensen minder ondervoed dan in voorgaande jaren. Daardoor is minder dan 9 procent van de populatie hongerig.

Er zijn ook landen in ontwikkeling die het slecht doen. ActionAid pikt vooral India eruit, waar in de afgelopen jaren 30 miljoen mensen zich bij het ondervoede deel van de samenleving heeft geschaard. Ook rijke landen krijgen een veeg uit de pan, vooral omdat zij te weinig doen in de strijd tegen honger.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.