Home

Achtergrond

Brand in Schoorlse duinen onder controle

In de duinen van Schoorl is gisteren opnieuw brand uitgebroken.

Rond het gebied De Kerf is een stuk natuur van 300 bij 300 meter in vlammen opgegaan. Rond 21.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Dit meldde een woordvoerder van de politie. Omdat de wind richting de kust stond, liepen inwoners van Schoorl en het naastgelegen Bergen geen gevaar.

De brand brak rond half zes uit in een gebied met bos en sloeg over naar een deel met helmgras en heide. Meerdere brandweerkorpsen kwamen in actie om de brand te blussen. Tot middernacht is de brandweer waarschijnlijk nog bezig met nablussen.

Burgemeester Hetty Hafkamp van de gemeente Bergen, waar Schoorl onder valt, sprak van "een geluk bij een ongeluk dat bewoners ditmaal geen gevaar liepen''. Ze vindt het verschrikkelijk dat weer een stuk van het duingebied in vlammen is opgegaan.

De politie kan nog niets zeggen over de oorzaak van de brand. Vandaa wordt hier bij daglicht onderzoek naar gedaan. De politie heeft wel alle mensen die in het duingebied waren om legitimatie gevraagd.

Het was de vierde duinbrand in drie maanden tijd. Eerst brak op 28 augustus brand uit in het Schoorlse duingebied. Hierbij ging 150 hectare duinen in vlammen op en was de brandweer dagenlang aan het blussen. Vervolgens was het 16 september enkele kilometers verderop raak; in de duinen tussen Bergen en Bergen aan Zee. De brandweer was deze brand binnen enkele uren meester. Vrijdag woedde er opnieuw een duinbrand, maar ook deze was snel onder controle.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.