Home

Achtergrond

Brand duingebied Schoorl onder controle

De brandweer had de brand die vrijdagmiddag uitbrak in het duingebied van Schoorl rond half vijf onder controle.

Het sein brand meester is nog niet gegeven, maar het vuur breidt zich niet verder uit. Dit zegt de politie. Volgens een woordvoerder heeft de brand een natuurgebied van ongeveer 1 hectare aangetast. Binnen het gebied is sprake van meer dan een brandhaard. Een oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Op 28 augustus dit jaar brak ook al een grote bosbrand uit in Schoorl. Toen ging 150 hectare duingebied in vlammen op en was de brandweer dagenlang aan het blussen. Op 16 september was het enkele kilometers verderop raak, in de duinen tussen Bergen en Bergen aan Zee. Die brand was binnen enkele uren onder controle.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.