Home

Achtergrond

Bouw Gasopslag Bergermeer definitief

De bouw van de gasopslagfaciliteit in de buurtschap Bergermeer bij Alkmaar gaat definitief door.

De deelnemende partijen, waaronder het Russische Gazprom, steken 800 miljoen euro in het project. De bouw van Gasopslag Bergermeer begint zodra de benodigde vergunningen zijn verleend, waarna de faciliteit in 2013 in bedrijf komt.

”Ik ben verheugd dat de consortiumpartners en Gazprom export deze finale investeringsbeslissing hebben genomen”, aldus directeur Paul van Gelder van TAQA Nederland, de hoofdaannemer van het project.
De Bergermeer Gasopslag moet de grootste gasopslag van Europa worden. Het project is onderdeel van de ambitie van de Nederlandse regering om voor Noord- en West-Europa een soort gasrotonde te worden. De mogelijkheid gas op te slaan vergroot de leveringszekerheid voor Nederlandse en Europese consumenten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.