Home

Achtergrond

Bos: Het liefst met deze ploeg door

Het kabinet ziet premier Jan Peter Balkenende (CDA) liever niet naar Brussel vertrekken.

"Ik denk dat ik namens het hele kabinet spreek als ik zeg dat wij het liefst met deze ploeg doorgaan. Omdat we er samen aan zijn begonnen.'' Dat zei vice-premier Wouter Bos (PvdA) vrijdag na afloop van het kabinetsberaad.

Balkenende wordt in Brussel genoemd als een kansrijke kandidaat voor de nieuwe post van EU-president. Bos zei net als Rouvoet dat hij daar zelf wel met Balkenende heeft gesproken. Hij wilde er echter niet meer over kwijt dan dat hij samen met de premier en vice-premier André Rouvoet (CU) de mogelijke agenda van de komende weken heeft besproken. "De hoofdboodschap daaruit is dat de premier zelf heeft gezegd dat hij geen kandidaat is.''

Desgevraagd zei Bos: "Niemand is onmisbaar.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.