Home

Achtergrond 3 reacties

'Boeren maken sfeer in Brussel grimmig'

Honderden melkveehouders zijn vandaag opgestoomd naar Brussel, om hun protesten tegen de lage melkprijs kracht bij te zetten.

De boeren – afkomstig uit Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Italië – probeerden extra druk uit te oefenen op de EU-landbouwministers, die achter gesloten deuren de situatie op de zuivelmarkt bespraken. Peter ten Hoeve, voorzitter van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV), aanwezig in Brussel, sprak van een grimmige sfeer. De Belgische autoriteiten waren voorbereid op de acties; tientallen politiemensen in gevechtstenue waren aanwezig en de EU-gebouwen waren afgezet met rollen prikkeldraad.
Foto's ANP

Foto

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Boert

  Maar goed dat boeren om kunnen gaan met de prikkeldraad die is geplaats

 • no-profile-image

  mr. Producent

  Ik roep alle fabrikanten op die niet genoeg kunnen verdienen ga maar gewoon meer produceren en kun je vervolgens de produkten niet kwijt op de markt ? dump het gewoon in brussel,volg gewoon het voorbeeld van de boeren , en vraag daar om steun wat zullen we dan een mooie wereld krijgen !!

 • no-profile-image

  veehouder

  De oplossing voor mensen zoals Mr producent is simpel: Veehouders die blij worden van een (te) lage prijs voor hun product mogen 100 % van hun productie af zetten op de vrije wereldmarkt.

  De overige 75% van de veehouders die wel vooruitblikt melkt gewoon een A-quotum vol en eventueel een klein beetje B-quotum..

  Dat er enkele veehouders zijn die een kapot lichaam graag combineren met zware financiele verliezen deert mij niet. Het stoort me wel dat ze de gezonde bedrijven ook mee willen trekken in hun ellende!

Of registreer je om te kunnen reageren.