Home

Achtergrond 372 x bekeken

Boerderij-redacteur wint 'Gouden Greep'

Boerderij-redacteur Guus ten Hove is de winnaar van de Gouden Greep. Dat is een prestigieuze prijs voor de beste journalistieke prestatie op land- en tuinbouwgebied.

Ten Hove kreeg de prijs voor het artikel ‘Autovaccin is een lapmiddel’ dat 18 november 2008 verscheen in Boerderij. Hij schreef het artikel 'uit interesse en verwondering'. Ten Hove: ,,In de veehouderij, en met name in de varkenshouderij, wordt vaccin gemaakt door weefsel van dode dieren op te kweken. In het veld is er veel discussie over het autovaccin. Die controverse is een van de redenen dat mijn artikel de jury is opgevallen.”

Gedegen onderzoek

Naast de actualiteit speelde ook mee dat de varkenshouderij-redacteur een gedegen stuk onderzoeksjournalistiek heeft afgeleverd, en dat het stuk op een zeer aantrekkelijke manier was gepresenteerd.
De prijs bestaat uit een Zilveren Greep voor het beste artikel in de categorie Nieuws, de Gouden Greep voor de overall beste journalistieke prestatie, de bijbehorende certificaten, een bos bloemen en een geldprijs.

Ook zilveren en bronzen grepen

Er werden ook Zilveren Grepen uitgedeeld. In de categorieën 'reportage' en 'bijzondere genres' ging die onderscheiding naar Ida Hylkema van Nieuwe Oogst. De Zilveren Greep voor het beste interview was voor Florus Pellikaan van Veeteelt. In de categorie 'grote producties' won AgriMedia in Wageningen. De Zilveren greep in de categorie 'multimedia/internet' is gewonnen door Co Scholten van Nieuwsgrazer.nl met zijn video over zuivelacties van de Dutch Dairy Board. De aanmoedigingsprijs voor jonge journalisten, de Bronzen greep, is toegekend aan Mariska Vermaas van het Agrarisch Dagblad.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.