Home

Achtergrond

Blank maakt pas op de plaats

Blank kalfsvlees noteert ongewijzigd op €4,39 per kg geslacht gewicht. Het verschil met vorig jaar is weer iets opgelopen. Toen bracht een kg gemiddeld €4,00 op.

Aan de maandenlange prijsstijging bij blank is nu toch echt voorlopig een einde gekomen. Kalfsvlees krijgt in deze maand concurrentie van wild en dat drukt de vraag iets naar beneden.

Maar daar staat tegenover dat de mestperiodes kort zijn en dat de aanbieders dus geen haast hebben; het aanbod is daardoor klein.
Kleinere daling in oktober

De traditioneel lastige maand oktober wordt dus minder lastig dan vorig jaar. Toen daalde de prijs van blank naar €3,82 per kg geslacht gewicht. Zo’n forse daling vindt dit jaar zeker niet plaats.

Overigens is de Europese vraag naar kalfsvlees heel behoorlijk. Duitsland en vooral Frankrijk noteren hogere prijzen. Alleen Italië blijft daarbij achter.

De roséprijs is dit keer met €0,03 omhoog gegaan en komt uit op €2,84 per kg geslacht gewicht. Dit geldt voor rosékalveren boven de 8 maanden. Rosémesters houden hun kalveren wat langer aan omdat ze hopen op een prijs van rond de €3,00. Dat lijkt er voorlopig echter niet in te zitten.

De jonge rosés (tot 8 maanden) varen intussen weer een andere koers dan de oudere rosés. Hier gaat €0,02 van de prijs af, tot €3,38. Net als bij blank komt de prijs iets meer onder druk te staan.

prognose:

blank moeizamer, rosé stabiel

Of registreer je om te kunnen reageren.