Home

Achtergrond 8 reacties

Bill Gates: voortouw boer bij vergroting oogst

Boeren moeten een leidende rol krijgen bij de vergroting van de oogst die nodig is om de wereldbevolking te blijven voeden.

Dat zegt Bill Gates van de Bill en Melinda Gates Foundation. Gates – oprichter van het softwarebedrijf Microsoft – zegt dat regeringen, onderzoekers, belangengroepen, milieukundigen en anderen de oude scheidingslijnen moeten slechten en de handen ineen moeten slaan om de miljoenen arme boerengezinnen te helpen.

Gates sprak gisteren op een bijeenkomst in het Amerikaanse Des Moines, waar hij voor het eerst zijn visie gaf op de landbouwontwikkeling in de wereld. Gates trekt 80 miljoen euro (120 miljoen dollar) uit voor verschillende onderzoeksprojecten. Ongeveer 8 miljoen euro komt beschikbaar voor onderzoek van Wageningen Universiteit naar de verbetering van bodemvruchtbaarheid in Afrika.

Doel van het Wageningse project is dat er beter gebruik gemaakt wordt van vlinderbloemige gewassen om stikstof uit de lucht te binden.
Het onderzoek wordt uitgevoerd door een groep samenwerkende onderzoeks- en ontwikkelingsorganisaties.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  microsoft

  weer typish bill gates, heeft er de ballen verstand niet van, kan geen software maken die niet vastloopt en crashed, en heeft blijkt nu ook geen bal verstand van de wereld-landbouw.
  Dat zijn dus ook de redenen dat ik met apple OS-X werk en zoveel mogelijk microsoft produkten probeer te vermijden, wat ook aardig lukt.
  Apple's "big bos" Steve Jobs heeft ook een heel andere kijk op de hele wereld (handel) en alles wat daar mee te maken heeft. Proberen een goed produkt te maken, niet proberen de beste te zijn ten koste van alles.
  Dat is ook de reden dat apple zo'n goeie comeback maakt, het gaat niet om de merken hier, maar om de visie van bepaalde personen in onze samenleving.
  Bill gates is geen slecht mens, maar heeft wel meningen zo nu en dan die bij mij totaal niet logisch overkomen.

 • no-profile-image

  gert

  De Wageningen Universiteit is in Nederland wel bekend als slokop van veel belastinggeld,veel hoogleraren die ver boven de Balkenende norm zitten.De WUR heeft een budget van 3 miljard Euro

 • no-profile-image

  gtvanrooijen@kliksafe.nl

  Het is geen kwestie van:laat die bacterie maar los en de opbrengst komt vanzelf.
  Dan hadden die afrikaanse boeren zichzelf wel gered.
  Veel bodems hebben een verkeerde verhouding tussen de elementen.
  Vlinderbloemigen zijn daarvoor erg gevoelig.
  Hier is nog erg weinig over bekend.
  Struikelblok is denk ik de lokale politiek,
  heeft vaak connecties met producenten van waardeloze of zelf verkeerde kunstmest.Daar verandert geen WUR wat aan.

 • no-profile-image

  Han

  Arie ik ben het weer met je eens. Denken ze nu echt dat beter technologie de uitkomst is. Neem Zimbawe toen Mugabe nog geen land had genationaliseerd werd er eten geexporteerd, nu er nog 10 % Engelse boeren over zijn is er nog 10 % eten over en de rest komt binnen via de import medewerking van Mugabe en zijn vriendjes. Nu moeten de laatste 10 % blanke boeren nog geelimineerd worden en dan is de voedsel voorziening voor 100 % in handen van Mugabe en co. Deze praktijeken kan Wageningen met geen technologie oplossen hier zijn andere zwaardere middelen nodig dan rhizobe bacterieen en een beregening.
  Wees eerlijk Arie deze fondsen hebben ons wel jaren voor zien van een inkomen en doen dat hopelijk in de toekomst nog wel een tijdje.

 • no-profile-image

  gert

  Kijk ook op youtube :,, oerbacterie''

 • no-profile-image

  Albart

  Wageningen is niet een grotere of minder grote slokop dan andere universiteiten. Belangrijker, dit gaat helemaal niet over belastinggeld maar over geld van de Gates Foundation.

 • no-profile-image

  arie maas

  het gaat helemaal niet over belasting of Bill Gates zijn geld. Ik vind het gewoon schandalig en vooral tekenend voor het nivo van de "landbouw universiteit" gewoon zakkenvullers zelfs ten koste van onder ontwikkelde landen Voor een fractie van die 20 miljoen lever ik voldoende bacterie voor een groot project !!!!!!! Schandalig !!!!!!!!!!!! voor info zie b.v. www.beckerunderwood.com

 • no-profile-image

  arie maas

  je moet het maar goed kunnen brengen. Deze bacterie is gewoon overal tekoop (innoculant) en wordt in veel gevallen als een standaard zaaizaad behandeling uit gevoerd. Wij gebruiken al jaren een door een Franse firma geproduceerde bacterie voor soy en lucerne, ook Russische firma's produceren deze bacterie !!!!!. Schandalig dat een "universiteit" hier miljoenen voor vangt

Laad alle reacties (4)

Of registreer je om te kunnen reageren.