Home

Achtergrond 5 reacties

Bijna 44 miljoen euro superheffing voor Nederland

Nederland moet bijna 44 miljoen euro aan superheffing betalen, vanwege overschrijding van het nationale quotum in melkjaar 2008-2009.

Dat heeft de Europese Commissie vandaag bekendgemaakt. Het quotum van 11,4 miljoen ton voor leveringen aan de zuivelindustrie werd met ruim 157.000 ton overschreden. Ook het quotum voor huisverkoop in Nederland, ruim 72.000 ton, werd overschreden, met bijna 400 ton.

In totaal molken vijf lidstaten boven het quotum. Italië moet iets meer betalen dan Nederland, ruim 45 miljoen euro. Oostenrijk krijgt een superheffing van 9 miljoen euro. Cyprus en Luxemburg vertoonden een kleine overschrijding.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  ik

  omdat die veeboeren nooit genoeg hebben wordt ons land opgezadeld om 44miljoen op te hoesten dat kan de belastingbetaler weer opbrengen en dat om kapitalisten te spekken in grote huizen en een oprit vol mercedessen ze kunnen die polders beter ontpolderen dat kost de gemeenschap minder

 • no-profile-image

  melkveehouder

  @Ik Zeeland, alias Frans uit Beveland, alias...... Zie je wel dat je hoogst simplistische opvattingen hebt, je bevestigt het wederom. De overheid betaalt hier geen cent aan, superheffing betalen de boeren zelf. Als je geen verstand van zaken hebt, hou dat uit fatsoen je mond dicht.
  En, miniatuurtje al gekocht?

 • no-profile-image

  super

  Italie moet iets meer betalen.............

 • no-profile-image

  burger

  waar zijn nu de boeren met hun kommentaar?
  zelf de melkmarkt verzieken en de burger dwingen meer te betalen.

 • no-profile-image

  varkenshouder

  Echte wel domme ondernemers daar in die melksector....Veel te veel melken en dan handje ophouden ??? Kom op zeg, stelletje........

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.