Home

Achtergrond 1 reactie

'Beurscommissie Vleuten verdwijnt uit Montfoort'

De commissieleden van de Vleutense varkensbeurs moeten hun wekelijkse besloten bijeenkomst voortaan niet meer houden in Montfoort.

Als dat wel gebeurt komen er toch weer varkenshandelaren en –houders naar Montfoort en is er nog steeds sprake van een openbare bijeenkomst. Dat vindt Cees Oostrom, sectorvoorzitter van de varkenshandel van de Nederlandse Bond van Handelaren in Vee (NBHV).

De Vleutense beurscommissie stelde haar verwachtingsprijzen voor vleesvarkens en biggen tot vorige week iedere vrijdagavond vast op een openbare bijeenkomst in Café De Posthoorn in Montfoort. Daar kwamen naast de commissieleden ook enkele varkenshandelaren en –houders. Door het besluit van het NBHV-bestuur om de vaststelling van de Vleutense varkens- en biggenprijzen voortaan niet meer openbaar te laten plaatsvinden, moet dat voortaan in besloten kring met alleen de commissieleden gebeuren.

Oostrom vindt dat die besloten bijeenkomst niet in Montfoort moet plaatshebben. "Als die in Montfoort plaatsvindt, zet je de oude manier van de vaststelling van de Vleutense prijzen in feite voort. Montfoort zal varkenshandelaren en –houders blijven aantrekken. Als dat gebeurt, grijp ik in. Daarom moet er een andere plaats komen voor de besloten bijeenkomst", legt Oostrom uit.

Lees ook: Bestuur trekt stekker uit Vleutense beursvergadering

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    belgische varkenshouder

    beurs moet blijven zoals hij is.Wij verkopen al 20 jaar op de levende beurs.Als dit zo door gaat in besloten kring dan denk ik dat in de toekomst deze prijs geen reele prijs meer is maar een fabrieksprijs

Of registreer je om te kunnen reageren.