Home

Achtergrond

Betere vooruitzichten trekkerfabrikanten

Trekkerproducenten zien de laatste week hun beurskoersen vooral door hoopvolle signalen uit de bouwsector stijgen.

Voedingsmiddelenconcerns als Kraft en Danone profiteerden eveneens van een positiever sentiment. Hogere graan- en sojaprijzen vertalen zich voor vleesproducenten weer in lagere koersen. De koersen van Case New Holland (CNH), Agco en John Deere stegen. Concurrent Caterpillar overlegde een lager dan verwachte omzet- en winstdaling. Vandaag kregen de koersen nog een extra stimulans toen CNH bij de presentatie van de kwartaalcijfers verklaarde herstel te zien in Zuid-Amerika.

De koers van het Noorse kunstmestbedrijf Yara steeg nadat het bekendmaakte dat de verkopen in volume 10 procent zijn gestegen de laatste drie maanden. De grondstofprijzen eisten hun tol. De tarwe- en sojanoteringen stegen deze week enkele procenten, wat zich voor vleesbedrijven Tyson Foods en Smithfield Foods vertaalt in hogere voerkosten. De koers daalde op weekbasis met respectievelijk 1,3 en 2,9 procent. Beleggers reageerden vandaag positief op de kwartaalcijfers van Nestlé. Het aandeel is dit jaar 12,5 procent gestegen.

Foto

Of registreer je om te kunnen reageren.