Home

Achtergrond

Betere prijzen voor bolbloemen

Een grote vraagimpuls door Allerheiligen, Allerzielen en Halloween zorgde in de afgelopen week op de bloemenveiling voor een sterke prijsverbetering over de gehele linie.

Alle bolbloemen werden fors duurder en zelfs ten opzichte van vorig seizoen ligt het prijsniveau maar liefst 4 cent hoger. Dit heeft alles te maken met het goede weer van de afgelopen dagen en met de geringe aanvoer.

Er werd 12 procent minder bolbloemen aangevoerd dan vorig seizoen en ten opzichte van vorige week was de aanvoer vrijwel hetzelfde. Ook van veel jaarronde bloemen ligt de aanvoer op een wat lager niveau dan vorig jaar en dat scheelt.

Of de situatie standvastig zal zijn moet nog blijken. Maandag waren de bloemen nog fors duurder dan vorige week, maar dinsdag leek de meeste bloemenhonger al gestild. De geringere aanvoer maakt dat hier en daar weer mooiere prijzen kunnen worden genoteerd, maar het is afwachten hoe de prijsvorming zich na 1 november gaat houden.

De tulpenaanvoer ligt op een 6 procent lager niveau dan vorig seizoen. De prijsvorming is 4 cent beter en met €0,20 is die tevens 3 cent beter dan vorige week. De aanvoer van 4.3 miljoen tulpen houdt in dat het aanbod bij FloraHolland 33 procent hoger uitkwam Een prima aanvoergroei richting de bloemenconsumptiedagen van 1 en 2 november.

Wat betreft de lelies is er een vrijwel constant aanvoerniveau, met uitzondering van de LA-hybriden, die een toename noteerden van bijna 25 procent in stuks ten opzichte van vorige week. De prijsvorming was zeker voor de Orientals een stuk beter. Met €0,59 kwam daar gemiddeld een dubbeltje bij en was het zelfs een cent beter dan vorig jaar. De Longiflorums en Aziaten deden het 3 cent beter dan vorige week met respectievelijk € 0,34 en € 0,31 per steel. De LA's worden nu met €0,28 4 cent beter betaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.