Home

Achtergrond

Besvorming zeer aantrekkelijk

In de keuringszaal wordt deze weken aangetoond dat na de bloei van enkele bol- en knolsoorten het besstadium ook aantrekkelijk is.

Goed en lang houdbaar en volop te gebruiken in het gemengde (herfst)boeket. Dat geldt bijvoorbeeld voor de bessen van Chasmanthe floribunda var. 'Saturnus' die door Dames en Beelen op de keuringstafel is geplaatst. Op dit moment is die presentatie nog aantrekkelijker omdat de oranje zaden zich tonen.

Bessen ook van Crocosmia, waaronder die van Crocosmia 'Lucifer' die Kwekerij Davelaar inzond en van Crocosmia 'Nimbus' van J.H. Oostdam. Th. J. de Groot verhoogde het genoegen om de producten in de keuringszaal te bekijken door een prachtig exemplaar van de witte Heamanthus albiflos te tonen, aangevuld met enkele soorten Cyclamen, waaronder Cyclamen cilicum, Cyclamen greacum en de witte Cyclamen hederofolium en rondt zijn inzending af met een pot Galanthus riganae-olgae. De bloei in de herfst van dit product is niet exceptioneel, maar begin oktober is toch wel aan de vroege kant.

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.