Home

Achtergrond

Bestuur palingvissers treedt af

Het dagelijks bestuur van de Combinatie van Beroepsvissers (CvB), dat ongeveer 240 vissers vertegenwoordigt, is afgetreden.

Dat maakte de CvB donderdag bekend. Het bestuur is afgetreden naar aanleiding van de gang van zaken rond het vangstverbod op paling. Dat heeft onder andere geleid tot een "vertrouwenscrisis'' tussen het bestuur en het ministerie van LNV, zei interim-voorzitter Doede Visser.

De palingvissers wilden de palingstand op peil houden door 157 ton geslachtsrijpe paling uit zoet water over te brengen naar zout water en zo te zorgen voor voortplanting. Het ministerie ging daar op voorspraak van deskundigen niet mee akkoord, aldus Visser. Het ministerie stelde een vangstverbod in voor eind 2009 en 2010. "Waardoor een hoop vissers sinds 1 oktober zonder inkomen zitten.''

Het nieuwe bestuur zal onder andere proberen de verstoorde relaties met het ministerie te herstellen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.