Home

Achtergrond

Berlijns eerbetoon zoekt nog 30 gitaristen

De Nederlandse rockband Noir zoekt vòòr 9 november nog dertig gitaristen.

De formatie, die bestaat uit studenten van de popacademie van Leeuwarden, wil op 9 november met 202 gitaristen het stuk The Berlin Wall of Sound uitvoeren. Op die dag is het precies twintig jaar geleden dat de Berlijnse Muur viel. De ode aan de vrijheid, die wordt gespeeld tijdens de officiële herdenkingsdienst bij de East Side Gallery, is tevens een recordpoging om met zoveel mogelijke gitaristen een nieuw stuk uit te voeren.

De teller met aanmeldingen staat inmiddels op 172. ,,Veel mensen willen wel meedoen, maar kunnen bijvoorbeeld moeilijk vrij krijgen van hun werk'', stelde projectleider Richard Postma op radio 3FM. De 202 gitaristen vertegenwoordigen samen met de vier bandleden de 206 Oost-Duitsers die tussen 1961 en 1989 zijn omgekomen toen ze probeerden naar West-Berlijn te vluchten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.