Home

Achtergrond 215 x bekeken

Belang van groen centraal in tv-programma

Het tv-programma 'Tuinruimers' van SBS 6 besteedt de komende maanden aandacht aan het belang van groen in gemeenten.

Het project wordt opgezet in samenwerking met Plant Publicity Holland (PPH). Morgen wordt het eerste item uitgezonden en komt het Eindhovense stadsdeel Woensel in beeld. Het betreft een achterstandswijk die de gemeente graag op een positieve manier in het nieuws wil brengen. Jongeren krijgen de aandacht. Zo wordt een buurthuis opgeknapt en presentator Rob Verlinden steekt de helpende hand uit en geeft kleur aan de omgeving met fleurige heesters en vaste planten.

Op 31 oktober komt Lelystad in beeld, op 21 november wordt in Delft ondermeer een kinderspeelplek in een groene speelplek omgetoverd en op 12 december komt de uitzending uit Dordrecht. Elk item omvat ook een gesprek met burgemeester of wethouder over het belang van groen en waarom de gemeente zich inzet om meer kwaliteitsgroen in de stad toe te passen. Ook de rol van de bewoners komt aan de orde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.