Home

Achtergrond

Bejaarden centraal op Coming Out Dag 2009

Bejaarden staan dit jaar centraal op de Nederlandse Coming Out Dag.

Op 11 oktober wordt overal ter wereld stilgestaan bij de belemmeringen die homoseksuelen, lesbiennes, biseksuelen en transgenders ondervinden bij het uitkomen voor zijn of haar seksuele geaardheid.

Volgens homobelangenorganisatie COC houden veel 'roze' ouderen hun seksuele voorkeur geheim uit angst voor afwijzing en vervelende opmerkingen van leeftijdsgenoten. Bovendien worstelen veel homoseksuele bejaarden met eenzaamheid, omdat ze geen kinderen of partner hebben zoals veel heteroseksuele senioren.

De Coming Out Dag werd voor het eerst gevierd in Amerika in 1988. In Nederland werd er, op initiatief van minister Ronald Plasterk (Emancipatie), vorig jaar voor het eerst actief aandacht aan besteed.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.