Home

Achtergrond

Beishuizen: neem boerennatuur serieus

Boerennatuur moet gezien worden als volwaardige natuur.

Om dat te realiseren moet de boer een grotere rol spelen bij natuurbeheer, vindt Tammo Beishuizen, vice-voorzitter van LTO. Beishuizen deed zijn uitspraken vandaagg in Groenekan op de conferentie 'Natuurlijk lukt het! Met meer boeren als natuurbeheerder'.

De conferentie, georganiseerd door LTO en het ministerie van LNV, heeft als doel om landbouw en natuur beter samen te laten gaan. Volgens Beishuizen moet er een trendbreuk komen in het traditioneel denken. "Boeren en natuur horen bij elkaar. Boerennatuur is ook natuur. Maar dat ziet niet iedereen."

Beishuizen denkt dat de crisis in de landbouw een stimulans kan zijn om als boer meer aan natuurbeheer te doen. "Boeren zullen hun inkomen aan moeten vullen. Natuurbeheer is daarvoor een goede optie." Maar dan moet de landbouw wel een kans krijgen, vindt Beishuizen.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.