Home

Achtergrond 182 x bekeken

Bedrijven houden hand op de knip

Bedrijven zullen naar verwachting dit en volgend jaar respectievelijk 14 procent en 6,4 procent minder investeren.

Dat stelt ING Economisch Bureau in zijn vooruitblik over de Nederlandse economie die vandaag is gepubliceerd.

Vooral bouwondernemers zijn zeer terughoudend. Volgens ING zullen zij in 2009 en 2010 de investeringen in vaste activa, zoals gebouwen en machines, met 31 procent terugbrengen. De industrie- en transportsector volgen op geringe afstand, de industriesector zou 27 procent minder uitgeven en de transportsector 23 procent.

"Een teruggang ten opzichte van eerdere jaren betekent niet dat er niets meer geïnvesteerd wordt'', aldus ING. In 2010 zullen Nederlandse ondernemers naar verwachting altijd nog ruim 80 miljard euro uitgeven aan vaste activa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.